Sr. Mechanical Engineer

Functieomschrijving Senior Mechanical Engineer

D&S Process Solutions is gespecialiseerd in liquid food processing. Wij adviseren onze klanten, voeren engineeringsstudies uit en realiseren complexe turn-key procesinstallaties en fabrieken. In nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers creëren wij de beste/ duurzame oplossing. Hierbij passen wij de laatste stand der techniek toe, dit maakt ons toonaangevend en vooruitstrevend. Wij mogen met trots de grote voedingsmiddelenconcerns tot onze klanten rekenen!

Door aanhoudende groei zijn wij opzoek naar een Senior Mechanical Engineer

Binnen D&S Process Solutions ben je in de rol van Senior Mechanical Engineer zelfstandig verantwoordelijk voor het begeleiden van het ontwerpproces van complexe technisch hoogstaande projecten. Vanaf proces engineering tot een definitiefontwerp en de uitvoering/ samenstellen van het productiepakket. Je neemt de lead bij het bedenken van mechanische oplossingen, en waarborgt kwaliteit en maakbaarheid. Tevens stuur je meerdere (3) mechanical engineers technisch inhoudelijk aan en fungeer je als vraagbaak waarbij je jouw kennis en ervaring deelt. Je neemt hierin een actieve rol aan. Met deze verantwoordelijkheden ben je van grote invloed binnen de projecten en de afdeling.

 

Wat ga je doen

 Je bent binnen de afdeling mechanical de persoon die het conceptuele ontwerp bedenkt;
• Je bent het aanspreekpunt/klankbord voor de mechanical engineers en reviewt de ontwerpen;
• Je geeft dag dagelijks coachend leiding aan de mechanical engineers;
• Je voert benodigde sterkteberekeningen uit en toetst het ontwerp;
• Je adviseert en assisteert de projectmanager inzake projecten;
• Je bent verantwoordelijk voor de planning en voortgang van de werkzaamheden;
• Je signaleert mogelijke afwijkingen binnen het project en houdt je bezig met de optimalisering van het eindresultaat.

Daarnaast lever je een wezenlijke bijdrage aan constante verbetering, standaardisatie en optimalisatie van D&S Process Solutions. Je rapporteert hierbij direct aan de manager engineering.

Functie-eisen Senior Mechanical Engineer

Gezien het portfolio en de aard van de projecten, zoeken we een ervaren Senior Mechanical Engineer. Je hebt bij voorkeur een achtergrond in voedingsmiddelen industrie. Jouw competenties weet je zowel bij leverancier als klant in te zetten voor het goed onderhouden van de relaties .

Je beschikt over :
• Opleidingsniveau HBO/WO vereist richting Werktuigbouwkunde;
• Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
• Kennis Inventor of andere 3D software;
• Conceptueel en projectmatig kunnen werken;
• Kennis binnen machinebouw en RVS productie methode is een pre;
• Ervaring met skidbouw;
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Bedrijfsprofiel

D&S Process Solutions is gespecialiseerd in liquid food Processing. Naar aanleiding van engineeringsstudies, adviseren en realiseren wij complexe turn-key procesinstallaties. In nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers creëren wij de beste/ duurzame oplossing. Hierbij passen wij de laatste stand der techniek toe dit maakt ons toonaangevend en vooruitstrevend. Wij mogen met trots de grote voedingsmiddelenconcerns tot onze klanten rekenen!

Bedrijfscultuur

D&S Process Solutions biedt jou een carrière in een zeer succesvolle, dynamische omgeving waar technologie en ondernemen voorop staat. Je krijgt voldoende gelegenheid om te groeien en je te ontwikkelen. Jouw persoonlijke kwaliteiten en talenten worden gewaardeerd. D&S Process Solutions biedt ook een reeks positieve bedrijfsvoordelen. Wij streven ernaar om het werk zo aangenaam mogelijk te maken. Onderdeel hiervan is werken in een omgeving die veilig, schoon en groen is. Veiligheid, milieubewustzijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn factoren waar we constant rekening mee houden.

Interesse !

Stuur dan jouw cv en motivatie per email naar Marinel van Walsum op vanwalsum@professionals4technology.com.
Voor meer informatie bel 0031(0)85-7325750. Professionals4Technology is ingehuurd door D&S Process Solutions voor het werving & selectie proces. Een assessment kan behoren tot het proces even als een referentie check. Het betreft een vast dienstverband direct in dienst bij D&S Process Solutions .

- Realisatie website door Fanatiek Media