Sr. Automation Engineer

Sr Automation Engineer bij D&S in Breda

De complete inrichting van het machinepark, inclusief de software aansturing, van de splinternieuwe Pilot Plant (2600m2) in het Unilever Global Food Innovation Centre in Wageningen komt uit onze koker en zal in deze functie ook (deels) onder jouw verantwoordelijkheid gaan vallen!

 

Dit ga je doen als Sr Automation Engineer

In deze zelfstandige rol bedenk en ontwikkel jij innovatieve PlC software en Scada HMI-systemen met de nieuwste technieken (industrie 4.0) voor complexe procesinstallaties in de liquid food markt. Je werkt intensief samen met klanten als Unilever, Heineken, DSM, Suikerunie, etc. Je bent in teamverband (mechanisch/process/software) verantwoordelijk voor kleine tot hele grote (>€3mln) projecten.

 

Dit zegt je collega Bram over deze functie:

“De uitdaging in deze functie is dat wij een kleine club zijn en geen harde onderverdeling hebben in hardware/software/commissioning/scada engineers. Daarom begeleid je zelf het hele traject en moet je dus continu in gesprek blijven met je klant (ook zo’n 25% op locatie) en je team.

Om dit te realiseren programmeren wij zoveel mogelijk functioneel en automatiseren wij de repeterende en/of foutgevoelige software.”

 

Een greep uit je takenpakket:

 • Ontwikkelen van PLC software conform ISA88 en D&S standaard;
 • Configureren van Scada en HMI systemen;
 • Ontwikkelen van Visual Basic en database applicaties voor Scada;
 • Inbedrijfnames (simulaties, FAT, testen, SAT);
 • Aansturen software projectteams.

 

Dit zijn wij

In 2013 zijn wij met z’n 5-en gestart met D&S. Inmiddels zitten wij in Breda met zo’n 25 mensen en in Warschau (werkplaats > 1300m2) met zo’n 35 mensen. Deze groei gaat door en is mede te danken aan het feit dat wij een uniek concept hebben: wij bieden een totaaloplossing voor onze klant: van het bedenken en bouwen van de fabriek tot en met de engineering en oplevering van complexe, turn-key procesinstallaties

 

Dit zegt Unilever over de samenwerking met D&S:

“D&S denkt echt met ons mee en geeft ons onderbouwde keuzemogelijkheden en oplossingen voor onze machinelijnen. Ze schakelen snel en leveren wat ze beloven: we kunnen altijd op ze vertrouwen. In Breda zit een jong en kundig team, waar ook altijd ruimte is voor een informeel praatje. Wij zijn al jaren super tevreden over de samenwerking!”

Dit bieden wij

We werken met een klein team, dus lijnen zijn kort: je ideeën worden gehoord en waar mogelijk ook toegepast. Er is veel ruimte voor theoretische en persoonlijke ontwikkeling. Onze cultuur is open en informeel: bij ons geen ‘baasjescultuur’ en we werken met z’n allen in 1 grote kantoortuin. Persoonlijke interactie vinden we belangrijk, daarom borrelen we op vrijdagmiddag en gaan we regelmatig op pad: survival, zeilen, kookstudio, etc.

 

Verder kun je bij ons rekenen op:

 • Een salaris tussen €40.000 – € 65.000 op jaarbasis;
 • Flexibele werktijden incl. thuiswerkmogelijkheden;
 • 25 vakantiedagen + extra spaarmogelijkheden;
 • Pensioenregeling met slechts 4% eigen bijdrage;
 • Een auto van de zaak.

 

Dit neem jij mee

Jij kunt op alle niveaus met de klant communiceren en overtuigen, zowel digitaal als face2face. Je weet de vraag achter de vraag te achterhalen en bent in staat daar zelfstandig een oplossing voor te bedenken en deze uit te werken. De dynamiek van een groeiende projectenorganisatie maakt jou juist sterker en brengt je tot innovatieve ideeën!

 

Op je cv staat het minimaal het volgende:

 • Je werkt op HBO-niveau, verkregen door opleiding en/of ervaring;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als software engineer binnen de procesautomatisering;
 • Ervaring met Siemens Step 7 – TIA portal – WinCC (of vergelijkbaar);

 

Word jij onze nieuwe collega?

Dan is solliciteren je eerstvolgende stap! Dat kan via deze link.

Even geen cv bij de hand? Geen probleem! Geef ons alleen je telefoonnummer en wij bellen je terug!

Als je nog vragen hebt over ons of over deze functie kun je contact opnemen met onze iRecruiter Irma van der Made: 06-2739 0051.

- Realisatie website door Fanatiek Media